Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kokeneemmat ovat tällä puhuneet, että LN sulatusohjelma ei osaa riittävän nopeasti reagoida ilmankosteuden lisääntymiseen ja se ajaa ulkoyksikön kerralla niin tukkoon, että se sitten romahtaa 30 min hullukierrolle.Täällä päästiin pikkupakkasilla jo useammaksi päivää pitkiin jaksoihin. Yöllä tuli romahdus: lyhensi hiljalleen jaksoa, kunnes lyhensi suorilta 1h30 -> 30min. Pakkastahan on kokonaiset -2 c. Ei toimi.
Joo, Mitsun alkuperäinen fuzzy logic / sulatuslogiikka on kyllä sieltä ja syvältä, mutta sulatusanturin eristyksellä voi merkittävästi vaikuttaa hullunkierron loitolla pysymiseen. Minulle ei ole tullut hullunkiertoa kertaakaan sulatusanturin keskiputkeen siirtämisen ja eristämisen jälkeen ja siitä kohta 1,5 kuukautta. Nyt sanon perään heti "kop kop"Kokeneemmat ovat tällä puhuneet, että LN sulatusohjelma ei osaa riittävän nopeasti reagoida ilmankosteuden lisääntymiseen ja se ajaa ulkoyksikön kerralla niin tukkoon, että se sitten romahtaa 30 min hullukierrolle.
Tietääkseni yhtään "virallisempaa" 3. osapuolen ohjelmistoa ei ole. Eikä Melcloud anna tietoja ulos rajapintaan tms. Mitsubishin wifi sekä Melcloud on pitkälti turhia ja suljettuja järjestelmiä.Melcloud puhuu kolmannen osapuolen ohjelmistoista, mitä niitä on ja saako niillä mitattua sulatusväliä. Jos ei, niin millä noita graafeja saa aikaan?
Itsellä esp8266 wifipalikka ja siihen lämpöanturi tai miten monta haluaakaan laittaa. Joutuu koodin laittaa pc:llä siihen palikkaan. Yhteen palikkaan 2 anturilla posteineen n.10€ kiinan maalta ja samalla kannattaa miettiä laittaako esim. Autotallin tai varaston tai vaikka jääkaapin seurantaan. Puhelimeen blynk appi ja näkee graafit siitä suoraan, voi muokata minkälaisen haluaa.Kaikista varoittavista esimerkeistä huolimatta päädyin silti Mitsun tuoreimpaan kaksvitoseen. Asennuksen teki eilen tuttu ammattimies, joka laittoi myös edelliseen asuntoon hyvin palvelleen Daikin Perferan. Putkissa kaatoa sisällä parin metrin matkalla ja ulkona vajaa pari metriä suoraan alaspäin. Otin puheeksi täällä parjatut lämpötila-anturit. Eristystä ei vielä tehty, mutta oli alustavasti puhetta sen hoituvan tarvittaessa takuun piikkiin. Lämmintä puhaltaa ja hiljainen on.
Melcloud puhuu kolmannen osapuolen ohjelmistoista, mitä niitä on ja saako niillä mitattua sulatusväliä. Jos ei, niin millä noita graafeja saa aikaan?
Tilasin foorumistin vinkkaaman Shellyn 1PM kulutusmittarin ja vajaan vuorokauden aikana sain sillä tämmöisiä lukemia 23 asteen pyynnillä. Alun piikit ovat testiä vehkeen ollessa täysillä ja silloin haukkasikin hetkellisesti parhaimmillaan kaksi kilowattia.
katso liitettä 70211
Voi tilata myös lähempää ja nopeammin https://ihmevekotin.fi/product/570_wemos-d1-mini-v3-nodemcu-esp8266-iot-kehitysalusta-kopio + https://ihmevekotin.fi/product/611_...re-lämpöanturi?search_query=DS18B20&results=3Itsellä esp8266 wifipalikka ja siihen lämpöanturi tai miten monta haluaakaan laittaa. Joutuu koodin laittaa pc:llä siihen palikkaan. Yhteen palikkaan 2 anturilla posteineen n.10€ kiinan maalta ja samalla kannattaa miettiä laittaako esim. Autotallin tai varaston tai vaikka jääkaapin seurantaan. Puhelimeen blynk appi ja näkee graafit siitä suoraan, voi muokata minkälaisen haluaa.
Itse palikka n.tulitikkuaskin kokoinen ja anturi saman kokoinen, virran syöttö puhelimen laturilla.
Voit configuroida Shelly 1 PM:n lälhettämään tehotiedot johonkin kolmannen osapuolen palveluun MQTT viesteinä ja seurata tehonkulutusta graafisesti sieltä myös. Tehonkulutuksesta näet sulatukset hienosti. Tuonhan pitäisi onnistua ihan Shellyn omilta sivuiltakin, mutten ole itse käynyt tarkistamassa millä tarkkuudella ne siellä näkyvät (onko riittävän tarkka että näkee esim. sulatukset). Tuosta jakamastasi kännykkäsovelluksen palkkikuvasta ei näytä erottuvan.Kaikista varoittavista esimerkeistä huolimatta päädyin silti Mitsun tuoreimpaan kaksvitoseen. Asennuksen teki eilen tuttu ammattimies, joka laittoi myös edelliseen asuntoon hyvin palvelleen Daikin Perferan. Putkissa kaatoa sisällä parin metrin matkalla ja ulkona vajaa pari metriä suoraan alaspäin. Otin puheeksi täällä parjatut lämpötila-anturit. Eristystä ei vielä tehty, mutta oli alustavasti puhetta sen hoituvan tarvittaessa takuun piikkiin. Lämmintä puhaltaa ja hiljainen on.
Melcloud puhuu kolmannen osapuolen ohjelmistoista, mitä niitä on ja saako niillä mitattua sulatusväliä. Jos ei, niin millä noita graafeja saa aikaan?
Tilasin foorumistin vinkkaaman Shellyn 1PM kulutusmittarin ja vajaan vuorokauden aikana sain sillä tämmöisiä lukemia 23 asteen pyynnillä. Alun piikit ovat testiä vehkeen ollessa täysillä ja silloin haukkasikin hetkellisesti parhaimmillaan kaksi kilowattia.
katso liitettä 70211
Oliko laipasta vuotanut?Mun ensimmäinen viesti täällä. Olen mielenkiinnolla lukenut nämä LN-keskustelut nyt viimeiset viikot. Minulla on aika uusi LN25 Hero2, asennettu 15.12.2020 ja nyt voisi tehdä pieni raportti tänne. Pumppu on meidän lomamökissä pohjanmaalla (130m2, 70km matkan päästä) ja sen tarkoitus on pitää peruslämpö noin 15 astetta mökissä. Tämäkin pumppu on käynyt tiheällä lämmitysjaksoilla 40/10min melkein alusta asti. En ole tehnyt mitään modauksia eikä hard boot.
Helmikuussa oli viikko pakkanen -15 ... -20 astetta joka päivä. Silloin pumppu ei jaksanut pitää mökki lämpimänä kunnolla. LN25 pyyntilämpötila oli 20, mutta mitsun oma sisäanturi putosi ulkolämpötilan mukaan (kuva1). Päätin silloin tarkistaa kaasun määrä, epäilin että liian vähän järjestelmässä. Asentaja kävi tekemässä homman ja olihan siellä vajaa määrä – 0,6kg. Sitten täyttö -> 1kg (LN25HZ2 asetusmäärä on 0,85, mutta halusin sama määrä kuin on LN25 ykkösversiossa).
Tuon toimenpiteen jälkeen pumppu alkoi heti pidentää lämmitysjaksot (Kuva2). Syy voi kuitenkin olla sulatusanturi joka mahdollisesti ollut jäissä koko talven (ja aiheutti tasaiset 40/10min jaksot?) mutta nyt sattui jää sulaa kun lämpötila alkoi käydä plussan puolella samanaikaisesti. Eli en nyt ole varma kumpi aiheutti pidemmät jaksot. Jaksot oli nyt 2,5h luokkaa. No esi talvena näkee kuinka toimii. Tänä vuonna tuskin enää tuu -20 pakkaset tänne.
Viime syksyllä suunnittelin etäohjausta ja nyt on mökissä asennettu smart home systeemi HomeAssistant (HA). Ja tämän pyörittää RaspberryPi’n. Hyvä juttu on että oli valmis MelCloud integraatio HA’ssa. Joten ohjailen ja luen pumpun arvot suoraan HA’ssa, en tarvitse MelCloude appi (vaikka on kyllä asennettu sekin). Grafana/InfluxDb hoitaa kätevästi diagrammat ja dataa. Olen myöskin laittanut pumppu etäohjattavan sähkökykimen takana, joten saan pumpun kW, kWh, ampeerit ja lämmitysjaksot helposti luettu Ha’ssa.
Kuvat alla on:
Kuva1 ; Pakkasviikko. LN25 ei jaksa pitää asetettu lämpötila vaan laskee ja nousee ulkolämpötilan mukaan
Kuva2 ; kW ja lämmitysjaksot ennen ja jälkeen kaasun täyttö
Kuva3 ; Tilanne tänään 28.2.2021. Tarkempia tietoja, lämmitysjaksojen pituudet. Jaksot pitenee mutta varmasti johtuu siitä että ulkolämpötilakin nousee. Nyt pumppu ottaa jatkuvasti noin 250W. Ja viimeisestä sulautuksesta on nyt kulunut yli 13h ja jatkuu.
Summa summarum; uskon että kannattaa tarkistaa kaasun määrä jos lämmitys on huono tai käyttäytyy epätasaisesti.
Oliko laipasta vuotanut?
Tämä syy oli oletettavasti myös omassa LN25 ykkössarjalaisessa loppuvuodesta, että jo tehtaalta lähtiessä on ollut ainetta liian vähän ja parin vuoden käytön jälkeen meni alle jonkun kriittisen rajan ja lämmöntuotto huononi merkittävästi. Vuotoja ei löytynyt. Uutta ainetta laitettiin 1100g. Poisotettua ei punnittu, koska laite nosti vanhalla määrällä niin heikosti painetta, josta oli jo nähtävissä selkeä vajaus. Täytön jälkeen toiminut kuin unelma kovillakin pakkasilla. Mitään modauksia einole tehty. Sulatusäänet ainoa häiritsevä seikka.Asentajan mukaan ei vuoto. Sanoi että ollut liian vähän ainetta pumpussa alunperin
Eilen 0 keli ja yöllä -7 vedot n.2h30min. eilen 10kwh mennyt. Pyynti +22 4/5 puhallus pesällinen puita kylmään uuniin.
Pakkasta nyt -6c
Tuo on puhelimesta screen shot. Kuvaajassa aika ja graafi liikkuu kelatessa vähän eri tahtia, tarkan ajan näkee kun pitää sormea kuvaajan päällä.Asian vierestä: Miten aika-akselin ajat ovat välillä kahden tunnin, ja sitten taas kolmen tunnin välein, vaikka väli on yhtä pitkä.
Eli jos haluat katsella tiettyä aikaa, esim kello 3, niin joutuu arvioimaan missä kohtaa? Katso hienoa aikaansaannostaniaTuo on puhelimesta screen shot. Kuvaajassa aika ja graafi liikkuu kelatessa vähän eri tahtia, tarkan ajan näkee kun pitää sormea kuvaajan päällä.
Tässä nyt lähempi kuva tältä aamulta (2h30min) pakkasta nyt -10 kylmillään yöllä -13
Hankala ottaa ruudun kaappaus kun huaweissa pitää koputtaa näyttöä ja samalla yrittää painaa kuvaa mutta sain otettua kuinka näkyy näytöllä aikaEli jos haluat katsella tiettyä aikaa, esim kello 3, niin joutuu arvioimaan missä kohtaa? Katso hienoa aikaansaannostania
Vai onko niin että ajat ovat oikeassa paikassa. mutta "resoluutio" vaihtelee?
Asennutin uuden MSZ-LN2 25 pumpun autotalliin rikki menneen hitachi premium sx25:n tilalle.
Yllättäen olen nyt huomannut että koneen ilmoittama lämpötila on noin 3-3,5c liian alhainen. Jos vaikka laitan pumpun pitämään lämpötilaa 10c on todellinen lämpötila autotallissa 13 - 13,5 astetta eri mittarin mukaan. Mikä tässä voisi olla vialla?
Edellinen Hitachi premium toimi täysin toisin päin joka oli asennettu identtiseen kohtaan, pumpun ollessa asetettuna 16c lämpötilaan oli oikea lämpötila tallissa n.14,5c.
Ei tämä nyt katastrooffi ole mutta olisihan se kiva että lämpötila olisi juuri se johon sen asetan, onko kenelläkään kokemusta mistä voisi johtua?
Kiitos tästä! Tämä on jo toinen raportoitu keissi jossa kylmäaineet vaihdettu ja laite alkoi toimia. Entistä enemmän kiinnostaisi vaihdattaa kylmäaineet varmasti oikeaan riittävään määrään ja tarkistaa samalla paljonko sitä oli tehtaan jäljiltä.Mun ensimmäinen viesti täällä. Olen mielenkiinnolla lukenut nämä LN-keskustelut nyt viimeiset viikot. Minulla on aika uusi LN25 Hero2, asennettu 15.12.2020 ja nyt voisi tehdä pieni raportti tänne. Pumppu on meidän lomamökissä pohjanmaalla (130m2, 70km matkan päästä) ja sen tarkoitus on pitää peruslämpö noin 15 astetta mökissä. Tämäkin pumppu on käynyt tiheällä lämmitysjaksoilla 40/10min melkein alusta asti. En ole tehnyt mitään modauksia eikä hard boot.
Helmikuussa oli viikko pakkanen -15 ... -20 astetta joka päivä. Silloin pumppu ei jaksanut pitää mökki lämpimänä kunnolla. LN25 pyyntilämpötila oli 20, mutta mitsun oma sisäanturi putosi ulkolämpötilan mukaan (kuva1). Päätin silloin tarkistaa kaasun määrä, epäilin että liian vähän järjestelmässä. Asentaja kävi tekemässä homman ja olihan siellä vajaa määrä – 0,6kg. Sitten täyttö -> 1kg (LN25HZ2 asetusmäärä on 0,85, mutta halusin sama määrä kuin on LN25 ykkösversiossa).
Tuon toimenpiteen jälkeen pumppu alkoi heti pidentää lämmitysjaksot (Kuva2). Syy voi kuitenkin olla sulatusanturi joka mahdollisesti ollut jäissä koko talven (ja aiheutti tasaiset 40/10min jaksot?) mutta nyt sattui jää sulaa kun lämpötila alkoi käydä plussan puolella samanaikaisesti. Eli en nyt ole varma kumpi aiheutti pidemmät jaksot. Jaksot oli nyt 2,5h luokkaa. No esi talvena näkee kuinka toimii. Tänä vuonna tuskin enää tuu -20 pakkaset tänne.
Viime syksyllä suunnittelin etäohjausta ja nyt on mökissä asennettu smart home systeemi HomeAssistant (HA). Ja tämän pyörittää RaspberryPi’n. Hyvä juttu on että oli valmis MelCloud integraatio HA’ssa. Joten ohjailen ja luen pumpun arvot suoraan HA’ssa, en tarvitse MelCloude appi (vaikka on kyllä asennettu sekin). Grafana/InfluxDb hoitaa kätevästi diagrammat ja dataa. Olen myöskin laittanut pumppu etäohjattavan sähkökykimen takana, joten saan pumpun kW, kWh, ampeerit ja lämmitysjaksot helposti luettu Ha’ssa.
Kuvat alla on:
Kuva1 ; Pakkasviikko. LN25 ei jaksa pitää asetettu lämpötila vaan laskee ja nousee ulkolämpötilan mukaan
Kuva2 ; kW ja lämmitysjaksot ennen ja jälkeen kaasun täyttö
Kuva3 ; Tilanne tänään 28.2.2021. Tarkempia tietoja, lämmitysjaksojen pituudet. Jaksot pitenee mutta varmasti johtuu siitä että ulkolämpötilakin nousee. Nyt pumppu ottaa jatkuvasti noin 250W. Ja viimeisestä sulautuksesta on nyt kulunut yli 13h ja jatkuu.
Summa summarum; uskon että kannattaa tarkistaa kaasun määrä jos lämmitys on huono tai käyttäytyy epätasaisesti.
Shelly-kännykkäsovellukseen voi helposti parilla painalluksella (ei koodausta) tehdä hälytyksen ("Scenes") kun virrankäyttö laskee alle määritetyn arvon esim. 75 w, ja näistä hälytyksistä seurata sulatuksia. Helppoa! Vaikkei aivan täydellinen systeemi olekkaan, ja sovellus on hieman hankalakäyttöinen.Tuonhan pitäisi onnistua ihan Shellyn omilta sivuiltakin, mutten ole itse käynyt tarkistamassa millä tarkkuudella ne siellä näkyvät (onko riittävän tarkka että näkee esim. sulatukset). Tuosta jakamastasi kännykkäsovelluksen palkkikuvasta ei näytä erottuvan.
Pakkasten heiluessa tällä viikolla -8 -30 vedot olleet noin 2h - 2h30min. Sulatuksen alkaessa todella vähän on kuuraa kennossa kovalla pakkasella, riippuen ilman kosteudesta joten omasta mielestäni tämä pumppu toimii kuten kuuluukin nyt kevään kuivalla kelillä. Mitä katsoin vtt testiä niin siinäkin kanssa sulatukset tulevat ns.pakasta vedetyllä koneella 2 - 2,5h välein.Käykääpä katsomassa tuon 2,5h lämmitysjakson päätteeksi kennoa. Luulenpa että ei juuri kuuraa ole, ja pumppu tekee todella lyhyen sulatuksen.
Oma Mitsurunner-logiikalla boostattu pumppuni on tehnyt 22 sulatusta viimeisen 4 vuorokauden aikana, eli keskimäärin yli 4 tunnin lämmitysjaksoja. Pakkasta -2...-20 °C tällä jaksolla.
katso liitettä 70728
Juuri näin. Mutta jos sitä kuuraa ei ole käytännössä ollenkaan, pitäisi sen lämmitysjakson olla koko ajan 2,5h, ei välillä 2 - 2,5h. Toki tuskin olet joka jakson lopussa käynyt kyttäämässä. Joka tapauksessa riittävän hyvinhän tuo nyt toki toimii.Pakkasten heiluessa tällä viikolla -8 -30 vedot olleet noin 2h - 2h30min. Sulatuksen alkaessa todella vähän on kuuraa kennossa kovalla pakkasella, riippuen ilman kosteudesta joten omasta mielestäni tämä pumppu toimii kuten kuuluukin nyt kevään kuivalla kelillä. Mitä katsoin vtt testiä niin siinäkin kanssa sulatukset tulevat ns.pakasta vedetyllä koneella 2 - 2,5h välein.
Luulen että siinä on syy minkä takia sulattaa pakkasella x ajan jälkeen vaikka ei sulatettavaa olisi, varmistetaanko pakkosulatuksella että öljyt eivät kerry ulkoyksikön kennoon ja se varmistaa kompuran öljyn saannin?
Marras-helmikuun -15 c pakkaset tuo ongelmat jos joku.Noniin, kaikesta varoittelusta ja peloittelusta huolimatta menin ostamaan LN25 pumpun- luonteeltani kun olen sellanen etten koskaan mitään usko
.
Nyt pumppu pöhissy tossa vuorokauden verran nätisti lämpöä, mutta vielä en ole päässyt sulatuksia kellottaan, kun mun mielestä ei semmosta ole vielä tullut... nimim. pitäskö huolestua#hullunkiertoaodotellessa