Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kai tuo on puhetta vaan. Vika varmaan jo tiedetään muttei syystä tai toisesta sitä kerrotaEi heleketti tätä pölhölän touhua. Miten 80km sähkönsiirtoon voidaan tarvita joku ainutlaatuinen ja teknisesti monimutkainen kaapeli
Jos kaapelissa on jonkinlainen eristevaurio, vikapaikkaa ei välttämättä löydä kuin kuormituksen lämmittämästä kaapelista jokseenkin operatiivisella jännitteellä ja vuodot saattavat olla luonteeltaan ajoittaisia. Kaapeli ei ehkä sula irtipoikkikaan, vaikka kaari lyhytaikaisesti iskee lävitse? Voi olla vaikea saada vikaa toistettuna esille, vaikka koestuksessa käytetäänkin suurta jännitettä ja kaapelitutkapulssin energiaa. Merivesi voi entisestään vaikeuttaa tilannetta, jos pitempi osuus johtimista on altistunut merivedelle ja toimii siten elektrodina, jolla on jäähdytysvaikutusta ja kemiallisia reaktioita oheisilmiönä, jolloin tuo voisi ehkä toimia eräänlaisena sovitettuna päätevastuksena kaapelille siirtolinjamielessä?Hiukan olen ihmetellyt sen vikapaikan hakua. Noin periaatteessa luulisi että riittää kun ampuu sinne jonkun pulssin ja katsoo miten heijastuu ja kuinka pitkän ajan päästä. Sellaiseen testiin ei varmaan ole vaan varauduttu.
Jos kaapelissa on jonkinlainen eristevaurio, vikapaikkaa ei välttämättä löydä kuin kuormituksen lämmittämästä kaapelista jokseenkin operatiivisella jännitteellä ja vuodot saattavat olla luonteeltaan ajoittaisia. Kaapeli ei ehkä sula irtipoikkikaan, vaikka kaari lyhytaikaisesti iskee lävitse? Voi olla vaikea saada vikaa toistettuna esille, vaikka koestuksessa käytetäänkin suurta jännitettä ja kaapelitutkapulssin energiaa. Merivesi voi entisestään vaikeuttaa tilannetta, jos pitempi osuus johtimista on altistunut merivedelle ja toimii siten elektrodina, jolla on jäähdytysvaikutusta ja kemiallisia reaktioita oheisilmiönä, jolloin tuo voisi ehkä toimia eräänlaisena sovitettuna päätevastuksena kaapelille siirtolinjamielessä?
Liekö syytä epäillä, ettei kovin hyvää työtä ole tehty muissakaan liitoksissa.mikä tarkoittaa, että "ei kovin hyvää työtä" on tehty ja mahdollisesti kosteutta on imeytynyt sisään."
Toinen Estlink pois myös pelistä.
Tuohonhan sopii vanha suomalainen sananlasku, "pata kattilaa soimaa, ...". Ruotsissa ja Norjassa vikana puolestaan on, että eivät korjaa maan sisäisiä siirtopullonkaulojaan, vaan jättävät nuo jälkipolville perinnöksi (järkevästi määritelty hinta-alue ei voi pysyä vuodesta toiseen samana, vaan tilanteen pitäisi elää sitä mukaa, kun verkkoa parannetaan. Norjalaisia ymmärtää valtakunnan muodon ja maaston takia, ruotsalaisia huonommin). Britannian suuntaanhan on määritelty erityiset siirtohinta-alueet, jollaisen ruotsalaiset ja norjalaiset voisivat varmaan neuvotella Saksankin kanssa. Ainakin Etelä-Norjassa ja Etelä-Ruotsissa väki olisi nykyistä tyytyväisempää.Norjasta tukea ruotsalaisille ja kritiikille Saksan yhdestä hinta-alueesta.
Norway minister criticises Germany for single bidding zone
“I have been very clear [with German officials] that if we are to have a system that works optimally, then the various countries’ facilities must also be optimal. Only one price area in Germany is not optimal,” Aasland told Montel on the sidelines of an industry event in Oslo. Lastmontelnews.com
Rinnakkaiskompensointi on hyvin vanha keksintö ja sitä on laajasti käytetty ympäri maailmaa ja myös Fingrid käyttää jo nykyään rinnakkaiskompensointia kantaverkossa. Uutuus arvoa Suomen osalta tässä on, että kondensaattorit asennetaan 400/110/21 kV muuntajien tertiääriin 21 kV:n jännitetasoon reaktoreiden rinnalle, jolloin voidaan käyttää edullisempia komponentteja ja hyödyntää tertiääriä uudella tavalla. Tertiääri on rakennettu reaktoreita varten, joten ei ole aivan suoraviivaista hyödyntää sitä toiseen suuntaan mm. käämikytkimen toiminnan, ylijännitteiden takia.
Ilmeisesti sitä on julmetusti ja kaiketi lisääntyy tehoelektroniikan lisääntyessä.Loistehon kompensoinnista lienee vain kyse. Ilmeisesti sitä on julmetusti.
Voi olla, ainakin tuossa on teknisessä mielessä vissi järki. Harmoniset yleensä pyritään suodattamaan pois taajuusviritelly loukulla, eli kondensaattoriparisto jo sopiva reaktorikäämi sarjaan kytkettynä vaiheiden välillä tai synteettiseen (muuntajakäämeillä luotuun) tähtipisteeseen kytkettynä.Mielikuva että tetriäärikäämillä tasataan kahden vaiheen vinokuormaa kolmannelle vaiheelle.
Loistehon kompensoinnilla kaiketi saadaan myös harmoonisia vähennettyä, kolmas monikerta lienee aika haitallinen?
Ettei vaan ole lähtölaukaus laajemmalle tehomaksun käyttöönotolle myös kuluttajaliittymien osalta verkkoyhtiöissäFingrid ehdottaa muuttavansa kantaverkkomaksuja mm osittain alueellisesti tehopohjaiseksi.
Tehomaksusta on ollut jo pitkään puhetta mutta ainakaan vielä sitä ei ole valtaosa yhtiöistä ottanut käyttöön. Liittymän mukaan menevä maksu on osaltaan jo tuo.Ettei vaan ole lähtölaukaus laajemmalle tehomaksun käyttöönotolle myös kuluttajaliittymien osalta verkkoyhtiöissä
Meillä LVV oli talvella kahdella vaiheella yöllä lämmittämässä ja nyt kesällä mennään yhdellä vaiheella alkaen klo 11.00. Näin vinkiksi tehomaksun osalta, että kaikkia kolmea vaihetta ei aina ole pakko käyttää. Riippuu toki kytkennästä, mutta eiköhän nuo vastaajat esim ole yleensä tähtenä, ei kolmiona? Ainakin vanhemmissa jäspeissä on ihan tehotasot 1/2/3, ja ne on suoraan vaiheiden mukaan.Täytyykin elvyttää taulukkolaskenta - Helen-verkon tehomaksu alkaa olla aika iso kun kohdentaa kulutusta ( pari sähköautoa, lämpimän veden teko + ehkä vielä jotain muuta ) halvoille hetkille. Helen ei ota kuukauden isointa vaan olikohan kolmanneksi isoimman tunnin, mutta se ei tässä auta kun 'optimointi' on toistuvaa. Ehkä pitää latailla sähköautoja tietoisesti eri päivinä tms.
Kyllä, usein ovat tähteen kytketty.Meillä LVV oli talvella kahdella vaiheella yöllä lämmittämässä ja nyt kesällä mennään yhdellä vaiheella alkaen klo 11.00. Näin vinkiksi tehomaksun osalta, että kaikkia kolmea vaihetta ei aina ole pakko käyttää. Riippuu toki kytkennästä, mutta eiköhän nuo vastaajat esim ole yleensä tähtenä, ei kolmiona? Ainakin vanhemmissa jäspeissä on ihan tehotasot 1/2/3, ja ne on suoraan vaiheiden mukaan.
Tuossa Jäspistä naksuu kyllä ihan mekaaninen kytkin, sama joka naksuu vaikka yösähkö-ohjaus ei sähköä annakaan varaajalle, ja kääntelen lämpötilaa.Kyllä, usein ovat tähteen kytketty.
Kun alkaa porrastamaan vastuksia kannattaa laitteen kytkiksestä varmistaa ettei termostaatti / suojaus käytä just jotaki tiettyä vaihetta joka jää kylmäksi kun porrastetaan tehoa. Tuollainen tilanne on tullut vastaan että ohjataan tehoa kahdella kontaktorilla josta toinen kytketty L1 ja toinen L2&L3 jolloin saadaan 1-2-3kW porrastukset. Suojauksen kytkentä otti virran L1 niin 2kW taholla laite oli ilman suojapiiriä.
Laitteen merkki ja malli ei ole itsellä tiedossa, vaan se unohtui selvittää asianomaiselta.