slpoy sanoi:Onhan se parempi että sulattelee vain 3 minuuttia 70 minuutin välein eikä kahden tunnin välein 8 minuuttia. Mitä pitempään ulkoksikkö käy yhtäjaksoisesti sitä kovempaa on ulkoyksikköön tuleva jää ns panssarijää ja sitä pitempään se sulattaa.
Sähkömees sanoi:Heh, kaikennäköisiä hienoja nyansseja on Arctic sulatuslogiikassa, mutta sitten pääinsinööri on lätkäissyt tuon 70 minuutin aikarajoituksen. Se on vähän kuin menisi Pizza Raxiin syömään niin paljon kuin haluaa, mutta vessan ovet on lukossa.
Onhan siinä melkoista hukkaenergiaa, kun puhdasta -20C kennoa aletaan sisäpuhallin sammuksissa repimään +8C lämpötilaan. Pikku tuulenvire siihen, niin ei toteudu ihan heti ja harakat istuu pumpun päällä..![]()
puuhis sanoi:Nyt kun lyhyesti vilkaisin ulkolämpötilan ollessa -1, kenno oli täysin puhdas kun aloitti sulatuksen.
Sulatus kesti sen 5 minuuttia kun tietokannasta vilkaisin. Tämmöisissä tilanteissa kokonaishyötysuhde olisi parempi jos laite olisi vähän fiksumpi.
puuhis sanoi:Nyt kun lyhyesti vilkaisin ulkolämpötilan ollessa -1, kenno oli täysin puhdas kun aloitti sulatuksen. Sulatus kesti sen 5 minuuttia kun tietokannasta vilkaisin. Tämmöisissä tilanteissa kokonaishyötysuhde olisi parempi jos laite olisi vähän fiksumpi.
puuhis sanoi:Ihan hyvä provo. Jos kokonaiscoppi ja tehot on kohdallaan niin eipä tuo suuremmin haittaa. Mutta totta on sekin että pumppu olisi vieläkin parempi jos sulattelisi tarpeen sattuessa harvemmin.
slpoy sanoi:Tämä Toshiban malli oli suomessa yli 10 paikkakunnalla ( etelästä lappiin) ensin koe käytössä vuoden ennen kuin sitä alettiin myymään kuluttajille.
Haluttu varmistaa kestävyys takuuajan loppuun?janti sanoi:Miksiköhän ND-malliin on nyt pitänyt sulatuslogiikkaa muuttaa entistä konservatiivisemmaksi tuohon E-maliin nähden?
=> Mitähän on niissä Suomessa tehdyissä kenttätesteissä tullut esille?
Pansu sanoi:Luulisi ettei sulatusten optiomointi insinöörien taidoista ole kiinni.
Enemmänkin jonkun ylemmän tahon päätöksistä mihin panostetaan.
puuhis sanoi:Eilen pakkasta palttiarallaa -10 astetta ja mitä lokeista näin niin sulatukset tuon 70 min välein ja sulatteli parin tarkastuksen aikana ihan puhdasta kennoa - olisi voinut lämmitellä huoletta huomattavasti pidempään. Noita nopeita sulatuksia en ole enää nähnyt. Takapakkia on sulatuslogiikassa otettu verrattuna aikaisempiin tossun malleihin :-\. Mietityttää kovasti että miksi, nuo edelliset mallithan sulatteli enemmän tarpeen mukaan pikkupakkasilla enkä ole ainakaan lukenut että niissä olisi ollut jäätymisonglemia.
Sähkömees sanoi:Toinen vaihtoehto on se, että todella alhainen ylläpitolämpötila ei välttämätä ole kovin tehokas sulatukseltaan, jolloin syntyy paljon mahdollisuuksia sille, että sulatusjakson aikana muodostuva jää sulaa vähemmän kuin sitä kertyy jossain tilanteissa.
Normaalitoiminnollakaan ei ole puhallin sulatuksen aikana päällä.janti sanoi:Voi olla hyvinkin tämä, koska muistaakseni puuhis tuossa loggaus-ketjussa totesi että ylläpidolla ei sisäyksikön puhallin ole sulatuksella päällä vaan se sammuu. Energiaa sulatukseen on vähemmän käytössä tällöin, kun sisäyksikön läpi ei virtaa ilmaa.
http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=23345.msg297318#msg297318
kayttajatunnus sanoi:Normaalitoiminnollakaan ei ole puhallin sulatuksen aikana päällä.
kayttajatunnus sanoi:Tossu 25 ulkoyksikkö laulaa siihen malliin, että nyt alkaa olla tosi kyseessä
-20 pakkasta ja 82 neliötä sigun linkissä olevaa -75 rakennettua rivaripäätyä lämmitettävänä. Tällä hetkellä pelkästään kylppärin lattialämmitys sen verran päällä, että lattia pysyy lämpimänä. Sisälämpö yritetty pitää 22C paitsi makkarit 20C.
Yön aikana oli lämpö laskenut hieman yli 20 asteeseen kun puhallus oli 4/5 ja pyynti 24C. Laitoin nyt aamulla puhalluksen 5/5 ja sisälämpötila lähti nousuun kun siinä aamutoimia suoritin.
Saisiko tuosta vielä lisää lämmitystehoa irti jos poistaisi pölysuodattimet väliaikaisesti?
kayttajatunnus sanoi:Saisiko tuosta vielä lisää lämmitystehoa irti jos poistaisi pölysuodattimet väliaikaisesti?
Täytyy kokeilla tuota teoriaa käytännössä kun lupailevat vielä lämpötilan tippumistapuuhis sanoi:Kyllähän teoriassa puhallusta pitäisi lähteä enemmän jos nuo pölysuodattimet ottaa pois. Onko sulla ottotehomittausta, kiinnostaisi tietää mitä hörppää verkosta?
En osaa sanoa. Osaisikohan joku muu vastata niin voisi kokeilla.janti sanoi:Saaka tuosta etulevyn irralleen? Sillä voisi saada hieman lisää ilmavirtaa kennoston läpi. Ainakin psykologinen vaikutus tuolla on.![]()
kayttajatunnus sanoi:En osaa sanoa. Osaisikohan joku muu vastata niin voisi kokeilla.
Noniin, tätähän täytyy sitten kokeilla. Suodattimet ja kansi irtijanti sanoi:Kyllä se Service Manuaalin kohdan 12-1 mukaan lähtee nätisti irti.![]()
Kokeile laittaa puhallus täysille. Noissa testeissähän pumppu ei ole täysiä tehoja antanut alemmilla puhallustasoilla.juhamat sanoi:Alkaakohan minun Arctic 25:sta tehot loppua, vai onko siinä vika?
Eli Oulussa lämmittelen 71 neliön rivarista melkeen koko asuntoa. Aiemmin on ollut hetkittäin -15 pakkasia ja silloin jollain 22 tai 23 pyynnillä ja 3 puhalluksella on ollut sisälämpötila ok. Mutta nyt on päivän parin ajan ollut erilaista. Esim koko viime yön mulla oli pyynti 29 ja puhallus 3, alkuyöstä pakkanen oli jotain -15 ja aamulla -13. Aamulla oli eri huoneissa lämpöä 20,5 - 21,5 eli ok, mutta ei ole enään vara pistää lisää paukkuja ilman puhallusnopeuden nostoa... Ulkoyksikön jurnutus on myös alkanut kuulua sisälle parin viime päivän ajan koko ajan kun aiemmin ei oo kuulunut ollenkaan. Kuuluu siis täysin selvästi vaikka puhallin pyörii sillä kolmosella samassa huoneessa, tai jopa vaikka olisi telkkari auki niin sieltä alta kuuluu. Ja siis aiemmin, jollon on ollut pienenpää pakkasta, ei ole kuulunut yhtään.
Eli tosiaan kysymys, alkaako tehot loppua vai onko vika, kun ulkoyksikkö on alkanut pitää ääntä samaan aikaan kun pitänyt pyyntiä nostaa rutkasti? Vai toimiiko pumpun logiikkaa niin että vaikka sillä 23 pyynnillä jos on ni välttämättä ei löydykkään juurikaan lisää tehoja jos pyynnin nostaa täysille?
kayttajatunnus sanoi:Kokeile laittaa puhallus täysille. Noissa testeissähän pumppu ei ole täysiä tehoja antanut alemmilla puhallustasoilla.
Meillä ulkoyksiköstä kuuluu aika voimakas sirinä silloin, kun se joutuu tekemään tosissaan töitä. Ulkoyksikkö on asennettu maatelineelle makuuhuoneen seinän toiselle puolelle eikä sieltä sisäyksikön puhalluksen ylittävää ääntä kuulu.
Peku sanoi:Kyllä nää ILPit on parhaimmillaan keväällä, kesällä ja syksyllä, . Talvella alkaa olla meteliä liikaa, jos meinaa yksin ilpillä lämmittää. Ainankin jos ilppi asennettu olohuoneeseen, kuten itsellä. Ei vaan pienessä kämpässä ollut muuta vaihtoehtoa.
Peku sanoi:Kyllä nää ILPit on parhaimmillaan keväällä, kesällä ja syksyllä, . Talvella alkaa olla meteliä liikaa, jos meinaa yksin ilpillä lämmittää. Ainankin jos ilppi asennettu olohuoneeseen, kuten itsellä. Ei vaan pienessä kämpässä ollut muuta vaihtoehtoa.
juhamat sanoi:Juu. Ite arvelin että potkua olisi vielä paljon jälellä kun vain hieman pienemmillä, tai lyhyemmillä pakkasillta 21-23 pyynti on ollut ok. Mutta nyt sitten ei tulekkaan mainittavasti enemmän lämpöä kun pyynti täysillä samalla puhalluksella.
juhamat sanoi:Ohessa video äänestä. Se ääni mikä kuuluu sisälle asti on tuommoinen sähköinen sirinäjurina, mitä ei minusta ole aiemmin kuulunut koko aikaa.
janti sanoi:Kuinka kuumaa se nyt puhaltaa täydellä pyynnillä?
juhamat sanoi:Nyt pakkasta -21, pyynti 30, puhallus 3/5 ja tuommosella tee-se-itse lehestä kaupan päälle saadulla infrapunalämpömittarilla kun osottelee pumpun sisään ni 40 - 45 näyttää kohdasta riippuen.
juhamat sanoi:Tosiaan muuten tuo ulkoyksikkö on todella hiljanen mutta nyt kovilla pakkasilla ja täydellä (tai korkeahkolla ylipäätään) pyynnillä se on jurnuttanu. Ja minähän oon aika herkkäkorvanenSe on kyllä aika jännä siinä äänessä että kun avaa oven, ja pumppu oven vieressä, ni ei se ääni nii älyttömän paljon kovempi ole kuin ovi kiinni. Se ääni vaan kantautuu jotenki todella hyvin sisälle. Sokkeliteline. Ja tuota jurnutusta ei kuulu siis ees hiljaa ollenkaan kun pienenpi pyynti.
Edellisessä kämpässä naapuri ei antanu laittaa pumppua, tai ainaki hanttiin laitto, ku sano ettei halua kuunnella ulkoyksikön ääntä kun ovat kova-äänisiä. Sinne voin kyllä näytellä keskaria. Ellei hän istuskele takapihalla -15 ja kovemmilla pakkasilla![]()
timbba sanoi:Noilla IR-mittareilla käsittääkseni ei saa oikein tarkkaa tulosta, ainakaan lämpöpumpun puhalluksista.
Olisko siellä huonot kumit ulkoyksikön alla? Ja täten resonointi-äänet kantautuvat sisälle helpommin?