Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Minä olen tehnyt noihinn oman maridaadin... eli keittänyt ribsejä hetken coca colassa ja omenamehussa, omena viipaleita jne. Sitten keittänyt litkun kasaan ja ribsit grilliin.
Tätä ohjetta olen varioinut
Todella hitaat ribsit
Huippukokki Jouni Toivasen todella hitaat ribsit vaativat aikaa. Ensin ne marinoidaan, sitten keitetään ja lopulta grillataan. Maku palkitsee.www.soppa365.fi
Kokeiltiin kerran keittämällä ja tuo ei ollut kovin menestyksekäs testi. Jäi ribsit syömättä kun kastike oli niin pahaa. Siihen tuli jotain poppamiehen soosia ja tuo puteli lähti roskiin tuon kokemuksen jälkeen. Joukkoon taisi tulla myös kolaa.
Ribsien valmistamisessa näyttää olevan montaa koulukuntaa. Osa vannoon uunin ja osa keittamisen nimeen. Itsellä on niin vähän kokemusta etten voi sanoa kumpi on parempi tapa.
Tuo nykyinen tapa näytti olevan todella yksinkertainen enkä oikein keksi miten maku voisi tuosta enää paremmaksi tulla. Liekö salaisuus sitten kauppiaan marinadissa..
Mulla on ribseissä usein pelkkä suola ja pippuri, joskus ripaus grillimaustetta ja muutama savukloppi hiilillä. Marinoinnin olen lopettanut.Ribsien valmistamisessa näyttää olevan montaa koulukuntaa. Osa vannoon uunin ja osa keittamisen nimeen. Itsellä on niin vähän kokemusta etten voi sanoa kumpi on parempi tapa.
Ei tarvi mitään jos grillin lämpö pidetään satasen nurkilla.Ribsit on kyllä idioottivarma jos ei vaan polta grillissä eli tarttee joko esikypsennys tai jälkikypsennys.
Mulla on ribseissä usein pelkkä suola ja pippuri, joskus ripaus grillimaustetta ja muutama savukloppi hiilillä. Marinoinnin olen lopettanut.
Molempiin hiiliin olen pettynyt, mutta marienburgiin hinnan vuoksi enemmän. Pussissa saattaa olla 2 käsivarren kokoista halkoa ja pohjalla pelkkää silppua.Vaimo sattui ostamaan kaupasta Rainbow s-ryhmän hiiliä. Nuo olivat aivan onnetonta silppua.
Ajattelin sitten että ostan jotain toisia hiiliä teen sekoituksen. Muistelin että Marienburgit olivat hiukan kookkaampia. Kun nykäsin pussin auki ja kumosin noita grilliin niin meinas kyllä silmät pudota päästä. Oli kyllä sen verran suurta järkälettä joukossa.
Juu,kyllä ne usein on rubeilla maustettuItseasiassa nyt kun tuumin asiaa tarkemmin niin nuo eivät olleetkaan marinoituja vaan jollain kuivamausteilla maustettuja....
Täytyy koittaa.Käykää nappaamassa noita Black Ranch hiiliä, ette tule pettymään!
On, ja isoja. Toiset käryttää sytytyksessä niin paljon ettei kehtaa käyttää ollenkaan.Onkos briketeissä eroja
Itse teen 3-2-1 ribsit. Ei puhettakaan, että keittäisin, kuivamausteet edellisenä päivänä ja savustus suihkuttelemalla omenamehumaustekastikkeella. Lopuksi folioon ja päälle grillaus, yleensä bbq-kastikkeella.
Aikanaan aloitin kaasugrillin sivupolttimella ja savustus lepällä, nykyään pellettigrillillä. Pelletti ihan omiaan, helppo ja vaivaton.
Ytimenä on kypsytys savustamalla matalassa lämmössä. Toki jos ei viitsi, voi tai jaksa, niin keittäminen lienee vaihtoehto. Itse en enää keittäisi, vaikka jos, vakuumissa sitten?Keittämistä vastaan väitteet mihin olen itse törmännyt ovat tainneet olla niitä missä on sanottu että maku häviää keittoveteen...
Kai tulee toinenki syöjä?
Joo, ei tarvinnut itse uhrautua ja kaikkia syödäKai tulee toinenki syöjä?
Kalalle yms nopeaan savustukseen kelpaa pienikin silppu. Isompia paloja sitten pidempään, itse en ole pitkään aikaan jaksanut kuoria.Pihalla on omenapuu. Saako siitä tuoreista oksista harventamalla sopivat savustuspuut? Isoja paloja, silppua vai mitä? Pitääkö kuoria?
Itsellä menee yleensä suurinpiirtein tuon verran kun savulohta teen. Laiskana ei ole jaksanut edes lämpöä säätää, vaan tuossa lopussa rupeaa savustimen lämmöt nousemaan jo 130c paikkeille, mutta kala on yleensä silloin valmista. Pitää joskus napata meaterilla graafi noista lämpötiloista.Mittasin sisälämpötilaksi 60 pian edellisen viestin jälkeen. Turhan kuuma grilli? Oli hiukan yli 30 minuuttia.
Itse väitän että ei tarvitse kuoria, liian työlästä. Korkeintaan omenapuun paloista raaputtelen suurimmat sammaleet pois teräsharjalla.Kuoret pois ehdottomasti. Puhdasta puuainesta siis oltava.
Jos Sous vide-menetelmä (siinäkin on estetty maun siirtyminen veteen) jätetään pois, niin lihaa ei yleensä keitetä, ellei siitä tehdä lihakeittoa. Yksi tuttu sanoikin tuosta että osa ihmisistä tyytyy hyvin vähään, keittelee ribsejä ja ajelee Toyotalla. Kyllähän nuo menevät ellei tiedä paremmasta.Keittämistä vastaan väitteet mihin olen itse törmännyt ovat tainneet olla niitä missä on sanottu että maku häviää keittoveteen...
Itsekkin pääasiassa samalla tyylillä, toimii hyvin, on helppoa ja maku on loistava. Ongelma tulee vain jos on ns. koko kylälle ribsit samaan aikaan. Pitäisi nyt jossain välissä testata sitä tapaa että ribsit on "rullalla". lävistettynä tikuilla ja luut pystyssä. Tai sitten pitäisi hommata ihan ribs-telineItse teen 3-2-1 ribsit.
IKEAn kattilankansitelinettä kehuvat päteväksi tähän hommaan.Itsekkin pääasiassa samalla tyylillä, toimii hyvin, on helppoa ja maku on loistava. Ongelma tulee vain jos on ns. koko kylälle ribsit samaan aikaan. Pitäisi nyt jossain välissä testata sitä tapaa että ribsit on "rullalla". lävistettynä tikuilla ja luut pystyssä. Tai sitten pitäisi hommata ihan ribs-teline
Pitää vaan jättää ne muoviset tassut pois, etteivät sula grillissä. Ovatkohan irroitettavat?IKEAn kattilankansitelinettä kehuvat päteväksi tähän hommaan.
VARIERA kattilankansiteline, ruostumaton teräs - IKEA
VARIERA kattilankansiteline, ruostumaton teräs Hujan hajan olevat kattilankannet vievät turhaa tilaa laatikoissa tai hyllyillä – eikä tarvitsemaasi kantta tunnu löytyvän millään. Tämä kattilankansiteline pitää kaikki kannet paikallaan ja helposti löydettävissä.www.ikea.com
Pitää vaan jättää ne muoviset tassut pois, etteivät sula grillissä. Ovatkohan irroitettavat?
Ne vois olla uunissa folioon kieputettuina ni ei tulisi kuivumista. Ei pakko siltiTässä on tullut oltua jo vesi kielellä pari pv niin tänään piti käydä taas hakemassa ribsejä. Kokeillaan nyt 2h 150 astetta uunissa ja grilliä perään.
Hyviä biittejä kun sisältävät muutakin kuin luuta...
Ne vois olla uunissa folioon kieputettuina ni ei tulisi kuivumista. Ei pakko silti
Hyvältä noi näyttää, irtooko liha luista?Näköjään jo valmiiksi hyvä voi muuttua vielä paremmaksi. Alhaisempi lämpötila uunissa(175 vs 150) ja reilu hiillos grillissä ja varmaan 30s per puoli tuottivat nyt paremman lopputuloksen. Liha ei ollut kuivanut nyt niin paljoa. Nam.
Kuinkahan nuo onnistuisivat souis videllä? 12h 74 astetta... ja sitten grilliin...
Hyvältä noi näyttää, irtooko liha luista?
Olen tehny noita laiskuuttani pelkästään uunissakin ja ihan kelvollisia on tullut.
Onks toi vähä sellainen painegrilli?Kotimainen valmistaja lupaa 4 baaria.
katso liitettä 64485
Sous vide? Mitä tavaraa laitan tilaukseen, jotta pääsee tähän(kin) ihmeelliseen maailmaan? Vakuumipakkausmasiinan ja sirkulaattorin, ehdotuksia ostopaikasta?
Edit: @fraatti näytti omaavan ko. rensselit, vinkkejä, haukkuja tms?
https://paista.fi/sous-vide-all-inclusive-paketti tälläinen setti?