VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Mikähän kumma mättää kun siihen pieneen ohjainyksikköön josta laitteen toimintoja ohjataan ei tule mitään eloa? Johdot ovat riittävän paksut (1,5mm2), ja control boxillekin tulee ainakin Fluken koetinkynällä nopeasti kokeiltuna jännite normaalisti. Pitäisikö control boxissa palaa joku ledi sen merkiksi että se on päällä? Itse pumppu kyllä toimii sinänsä, sitä perinteistä Gr-virhettä pukkaa, mutta siitä selvittäneen hyppylangalla. Vaan millä eloa muuhun laitteistoon?

Edit. Jaa ilmeisesti pitäisi vihreitä pikkuledejä palaa control boxissa silloin kun homma skulaa. Q1 kytkin mulla on "alaspäin" ja pitäisi ilmeisesti olla "ylöspäin", vaikuttaisikohan se asiaan? ::) Ei ole tässä duunissa nyt manuskaa mukana että voisi tsekata mitä tuo Q1 tekee.
 

burmanm

Vakionaama
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Wespa sanoi:
Edit. Jaa ilmeisesti pitäisi vihreitä pikkuledejä palaa control boxissa silloin kun homma skulaa. Q1 kytkin mulla on "alaspäin" ja pitäisi ilmeisesti olla "ylöspäin", vaikuttaisikohan se asiaan? ::) Ei ole tässä duunissa nyt manuskaa mukana että voisi tsekata mitä tuo Q1 tekee.
Joo, nosta se ylös. Se on sen ohjainvehkeen vikavirtasuoja. Service manualissa se on nimellä Q2 kun Q1 on varattu PHRIA-mallissa vastuksille (sivu 8:cool:.
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

No sepä oli tällä kertaa onneksi pienestä kiinni. ;D Nyt toimii ainakin hyppylangan kanssa hienosti, ja tupaan tulee lämmintä. Saas nähdä miten sitten jos kohtapuoliin pistää rensselit seis, ilmailee koko systeemin vielä kerran ja sitten hyppylanka pois. Yhden uuden patterin Danfoss-venttiilikin vähemmän yllättäen jumittaa niin sillekin pitäisi jotain keksiä. ::)
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Ensimmäinen yö menty nyt vilpillisesti, ja ihan hyvin tuntuisi futaavan. Ohjausboksi vilkuttaa yhtä lediään punaisena (mustan ”lutikan” yläpuolella), liittyneekö sitten virtausvahdin hyppylankaohitukseen. No, nyt voikin sitten alkaa hipostelemaan asetuksia kohdilleen.
 

burmanm

Vakionaama
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Wespa sanoi:
Ensimmäinen yö menty nyt vilpillisesti, ja ihan hyvin tuntuisi futaavan. Ohjausboksi vilkuttaa yhtä lediään punaisena (mustan ”lutikan” yläpuolella), liittyneekö sitten virtausvahdin hyppylankaohitukseen. No, nyt voikin sitten alkaa hipostelemaan asetuksia kohdilleen.
Vilkkuu mullakin

Sent from my SUPER using Tapatalk
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Aamukuudelta heräillessäni kuuntelin että pitääpä Technibel tavallista kovempaa ääntä, ilmeisesti sulatteli. No siinä sitten aamutoimien jälkeen pihalle päästyäni ihmettelin kun laitos olikin jo ihan mykkä. No eikun sulaketaululle ja kas, C16 oli pompannut pois päältä. Eli ainakaan tuommoisena modernina automaattisulakkeena C16:kaan ei ihan oikeasti riitä vaikkei vielä ole edes oikeasti pakkasta. Vastaava posliinisulake voi vielä nippa nappa riittääkin. No onneksi sähkömies on muutenkin tulossa lähipäivinä niin saa samalla laittaa sen C20:sen..
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

No mikähän tuolle nyt tuli? Yön jäljiltä vilkuttaa asetettua lämpötilaa ohjaimen näytöllä, eikä pumppu lähde pyörimään. Myös lisälämmönlähteen liekki-ikoni on ilmestynyt näyttöön, ei aiemmin ole ollut, eikä mitään sellaista ole kytkettynä tai käytössä. Kokeilin jo napata virratkin pois ja takaisin päälle sekä pumpusta että control boxista, mutta ei auta, edelleen vilkuttaa. Luulisi että joku virhe-ilmoitus tulisi näyttöön jos jotain oikeasti on vialla, tai no eipä tuo sulakkeen palamisestakaan mitään virhettä näytöllä herjaa.. ::)
 

burmanm

Vakionaama
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Liekki-ikoni tulee aina kun lämpötila alittaa sen "sallitun", joten se ei ole välttämättä mikään indikaattori. Vilkkuminen on outo, en kyllä löydä suoraan ohjekirjasta mitään mainintaa miksi se voisi vilkkua. Näkyykö siinä F-kirjain?
 

burmanm

Vakionaama
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Katosi viimeinen viesti sit. No, joka tapauksessa, oli siellä sittenkin maininta: "Flashing display without alarm message indicates that the water temperature is momentary not convenient for the heat pump."

Eli oisko lämpötilasensori pielessä, jos vesi ei ole liian kuumaa / kylmää?
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

F-kirjainta ei mielestäni näkynyt. Hmm, siis pumpulle menevän vai sieltä tulevan veden sensoriko? Eilen illalla vielä näyttivät ainakin ihan järkeviä lukemia kun parametrien kautta tsekkasin. En tiedä, voisikohan siellä olla sitten vielä ilmaa sopivasti jossain välissä mikä sotkee..
 

lmfmis

Vakionaama
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Rupesi kiinnostamaan tämä laite, mutta ei taida olla enää myynnissä? Ainakaan saksan ebay ei anna hittejä...

Ja vielä kun olisi 3 vaihe mallikin..
 

burmanm

Vakionaama
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

lmfmis sanoi:
Rupesi kiinnostamaan tämä laite, mutta ei taida olla enää myynnissä? Ainakaan saksan ebay ei anna hittejä...
Enpä ainakaan ole nähnyt vähään aikaan enää varastoa missään. PHRIE mallia voisi varmaan löytyä, mutta tuskin yhtä edulliseen hintaan.
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Pumppu on toiminut moitteetta tuon yhden päivän sekoilujen jälkeen, siitäkin selvittiin kun piti tarpeeksi kauan virtoja pois päältä. Sain jopa load sheddingin kytkettyä käyttöön, ei mitään tapaa oikein todeta toimiiko se oikeasti, mutta ainakin sen merkiksi ohjaimessa möllöttää nyt tasaisesti se ympyrän sisällä oleva F. ;D Rele ei naksahda tai pidä muutakaan ääntä silloin kun load sheddingin pitäisi mennä päälle, eivätkä pumpun ropellit lakkaa pyörimästä, mutta siitä ei vielä voine mitään päätellä? Pihtimittarillahan tuo selviäisi, mutta toisaalta jos ongelmia ei ilmene ja tupa pysyy lämpimänä niin kaipa tuo toimii oikein.

Mitä teillä muilla muuten näyttää ulkoyksikön kyljessä oleva painemittari? Muistelen että jossain aiemmin joku mainitsi että näyttäisi 2 baria, itselläni näyttää kuitenkin vain karvan vajaa 1. ???
 

burmanm

Vakionaama
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Wespa sanoi:
Mitä teillä muilla muuten näyttää ulkoyksikön kyljessä oleva painemittari? Muistelen että jossain aiemmin joku mainitsi että näyttäisi 2 baria, itselläni näyttää kuitenkin vain karvan vajaa 1. ???
Riippuu sun lämmitysjärjestelmän paineesta. Mulla taitaa tällä hetkellä olla 1,5 mutta tuosta se nousee kun vesi lämpenee kierrossa (kun pakkaset tulee).
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Jaa niin se on kaikessa yksinkertaisuudessaan sen mittari vain. ::) Luulin että se mittaa kylmäainepiirin paineita. Paisarin ja kattilan välissä oleva mittari näyttää ”normaalia” painetta eli vähän päälle barin, kaikki lienee siis siltäkin osin kunnossa. Tosin en tiedä kannattaisiko painetta vähän nostaa entisestä kun vanhaan järjestelmään verrattuna on muuttunut sekin että nyt yläkertaankin menee vesikierto kahdelle patterille, aiemmin oli vain keskikerroksessa. Tosin hyvin se vesi puskee yläkerran patterien ilmausruuveista kiertovesipumppu stopattuna näilläkin paineilla, ja vielähän ei tosiaan ole edes pakkasta, kiertoon menevä vesi on nippa nappa 30-asteista.
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

No mitähän ihmettä, sähkäri kävi vaihtamassa C20 johdonsuojan C16:sen tilalle, mutta niin vaan sekin oli äsken napsahtanut off-asentoon ennen kuin pumppu oli saanut kiertovettä lähellekään 30-asteiseksi. ???

Edit. Ja taas yön jäljiltä sama homma. Voisikohan uusi johdonsuoja olla viallinen? Toki vielä voisi kokeilla vetää Technibelin kiertovesipumpulle omat virrat, mutta ei millään jaksaisi ellei ole ihan pakko.
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Taas oli aamulla napsahtanut sulake off-asentoon. Laitoshan on siis säädetty niin että pyyntilämpötila sisätiloihin on päiväsaikaan 20 astetta, yön tunneille 22-06 16 astetta. Siinä kuuden jälkeen kun lähden töihin laite kyllä puhkuu ihan uskollisesti, niin tänäkin aamuna. Vaan jossain vaiheessa liika on liikaa selvästikin ja tulee stoppi. Voisiko sähköjen osalta asennuksessa olla jotain pielessä joka aiheuttaisi tuollaista, C20 automaattisulake sillä tapaa viallinen että ei oikeasti kestäkään hetkittäistä 16,7A virtaa, pumppu jollain tapaa viallinen, vai mitähäh? Ei kai siinä sentään isomman PHRIB14-mallin tehoilla käyvää kompuraa ole? ;D No sähkäri tulee huomenna ihmettelemään ja ainakin mittaamaan että C20 kestää edes sen reilut 16A..
 

burmanm

Vakionaama
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Saa sen kompuran pyörimään PHRIB14 tehoilla jos tahtoo (sama kompura, softalla voi säätää A3-EEPROMista) ;)

Mutta, ainakin mulla taisi sulatuksessa silloin se B16 pomppia. C20:n kanssa ei ole mitään ongelmia ollut.
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Oletteko muuten muuttaneet tuota Technibelin oman vesikiertopumpun nopeutta siitä kolmiasentoisesta kytkimestä? Mietin vaan että jos vaikka keskimmäisellä nopeudella pääsisi eroon siitä virtausvahdin oikosulkulenkistä. Mulla ainakin pumppu oli tehtaalta nopeimmalla asetuksella enkä oo siihen koskenut. Putket ovat 28mm pexiä eli ei pitäisi ahdistaa, tosin parit tiukat mutkat kyllä on.
 

burmanm

Vakionaama
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Ei ainakaan mulla auttanut (mä oon siis vaihtanut kyllä vesipumpunkin), täysillä tehoillakaan ei mitään reagoi se virtausvahti. Olkoot siellä se lenkki.
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Sähkömies kävi tänään ihmettelemässä ja mittailemassa pumppua. 16,7A sai mitattua kun laitoksen laittoi päälle ja se tuuttasi kylmään kiertoon lämmintä. C20 johdonsuojakin on kuulemma ihan kunnossa. Täällä oli vissiin joku mitannut että pahimmillaan sulatuksessa ottaa sen 20A, mutta kai sen pitäisi olla niin hetkellistä että C20 sen kestäisi? No en tiedä, ei kai auta kuin seurata tilannetta, Ranskanmaalta tuskin hirveästi apuja saa näin spesifiin ongelmaan kun kaikki on kuitenkin tehty manuaalin mukaisesti. Seuraavaksi sitten jos sulake ei edelleenkään kestä Wilon sähköt omalle piuhalle, vaan mahtaako sekään reilun ampeerin vähennys kuormitukseen auttaa..
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Reilun minuutin tuon pitäisi kestää 1,5 kertaista ylikuormitusta ennen kun laukeaa, tuplakuormituksella laukeaa sit jo speksien mukaan noin 20 sekunnissa. Mutta tuskinpa tuo nyt niin paljon virtaa sentään vie normi käytössä, ei edes sulatuksessa.

Noin 1,2-1,3 kertaisen virran pitäisi kestää kymmenenkin minuuttia.

Hiukan kuullostaa siltä että tuossa jokin komponentti menee oikariin ja aikaansaa johdonsuojan laukeamisen.
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Noh, pumppu toimi ihan hyvin taas tähän asti, mutta äsken rupesin ihmettelemään miksi ihan yhtäkkiä patterit alkoivat lorista villisti. ??? No äkkiä pannuhuoneeseen ja sieltä löytyi syy, verkoston paineet pompanneet ja paisarin varaventtiili puskee ylimääräisiä villisti pois. Ulkoyksikön painemittari näyttää yli 4 baria, eli mikäköhän kumma siellä nyt on jumittanut..
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Wespa sanoi:
Noh, pumppu toimi ihan hyvin taas tähän asti, mutta äsken rupesin ihmettelemään miksi ihan yhtäkkiä patterit alkoivat lorista villisti. ??? No äkkiä pannuhuoneeseen ja sieltä löytyi syy, verkoston paineet pompanneet ja paisarin varaventtiili puskee ylimääräisiä villisti pois. Ulkoyksikön painemittari näyttää yli 4 baria, eli mikäköhän kumma siellä nyt on jumittanut..
Kyllähän tuo pahalta kuulostaa - jollei se keitä vastuksella niin sitten on varmaan lämmönvaihdin pettänyt.
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

No täytyy huomenna valoisan aikaan availla ulkoyksikköä ja tutkia onko päällepäin jotain erikoisen näköistä. Ei kai se virtausvahdin ohituskaan tuollaista aiheuta ellei jossain ole joku tukos tms? Paineiden nousu jatkui hiljalleen jo päälle viiden barin senkin jälkeen kun nappasin laitteesta kaikki virrat pois. Päästin sitten laitteen takaa yhteestä paineet pois, vettä ei tullut käytännössä enää yhtään, vain ilmaa.

Edit. Kerää painetta edelleen kun ruuvaa yhteen kiinni, ei vaikuta kovin lupaavalta.
 

Jolberious

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Lämmönvaihdin sanonut poks ja hörpännyt myös vettä väärälle puolelle todennäköisesti.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Vaihdin jäätynyt ja kylmäaineet päässyt veden joukkoon? Toivottavasti ei.
 

Riku84

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Hyvä tuuri käynyt niin ei ole hörpännyt vettä mutta perjaattees roskis kamaa kone. Sitten sulla on vielä kylmäaineet/vedet sekaisin lämmitysjärjestelmässä ja tuosta taitaa tulla syövyttäviä yhdisteitä. ???
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Tuo musta jäässä oleva mötikkäkö nyt sitten on lämmönvaihdin (pahoittelut että kuvat ovat laatua peruna)?

Mitäs tässä nyt sitten seuraavaksi kannattaisi tehdä, pyytää kylmälaiteasentaja testaamaan onko kylmäpiiri kaputt, vai onko peli selvä ja ihan turhaa rahan- ja ajanhukkaa tutkia laitetta tarkemmin?
 

Liitteet

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Wespa sanoi:
Oletteko muuten muuttaneet tuota Technibelin oman vesikiertopumpun nopeutta siitä kolmiasentoisesta kytkimestä? Mietin vaan että jos vaikka keskimmäisellä nopeudella pääsisi eroon siitä virtausvahdin oikosulkulenkistä. Mulla ainakin pumppu oli tehtaalta nopeimmalla asetuksella enkä oo siihen koskenut.
Taitaa olla tuo oikosulkulenkki syynä siihen lämmönviahtimen jäätymiseen sulatuksella. Jostain syystä virtausta ei vaan ole ollut riittävästi lämmönvaihtimessa sulatuksen aikana (pumppu/sihti).

Antoiko laite mitään vikailmoitusta alhaisesta kylmäaineen määrästä? Onko latauskierrot ulkoyksikölle nyt kiinni? Mitä painetta se painemittari ulkoyksikössä näyttää nyt kun kierrot on kiinni?
En tiedä pelastaisiko sen mitä pelastettavissa on se että puristaisi nyt ensiavuksi lämmönvaihtimelle tulevat kylmäaineputket luttuun. Mitäs mieltä muut ovat tästä?

Wespa sanoi:
Tuo musta jäässä oleva mötikkäkö nyt sitten on lämmönvaihdin (pahoittelut että kuvat ovat laatua peruna)?
Ihan en ole varma että tuo kuvan mötikkä on nyt lämmönvaihdin, voisi olla kylmäainevaraaja. Lämmönvaihdin on varmanakin eristetty pytty. Pystytkö ottamaan kuvan laitteesta edestä päin pellit irrallaan?

Onkohan tuossa komponettien asettelu samanlainen kuin tässä uudemmassa http://www.technibel-heatpumps.com/images/items/files/10.pdf
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Tyhjäsin koko latauskierron ja ulkoyksikön, sulut ovat kiinni. Laitos ei antanut mitään vikailmoitusta ainakaan kovin ajoissa, kaikki tuntui toimivan ihan normaalisti ennen kuin oli jo liian myöhäistä. Painemittari näyttää nollaa koska tyhjennys-yhde ulkoyksikön alaosassa on auki, en uskaltanut sulkea sitä yöksi kun paine nousi koko ajan. Eli kylmäaineko nyt sitten karkasi atmosfääriin? :mad:
 

Riku84

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Musta eristetty kantikas mihin menee 2 pienempää putkea (kylmäaine) ja 2 isompaa (vesilinja). Eiköhän kompura ole imaissut vettä kituimiin kun vaihdin on haljennut..

Mun ekalle panan vilp kävi samoin, koskaa ei oikeen selvyyttä tullut miksi vaihdin pääsi jäätymään. Todennäköinen epäilys oli että oli tullut sulatuksen aikana sähkökatkos/piikki kun silloiset logituksetkin oli hävinnyt kyseiseltä ajalta. Asiaa ei enempää tutkittu vanha pois ja atlantickin kone tilalle. Vanhaa kun purkasin pois niin sielä ei vettä ollut kylmäaineputkissa silminnähden saattoi pelastaa kun löin kylmäainelinjat samantien kiinni kun havaitsin mitä oli tapahtunut. Ulkoyksikkö meni jatkojalostuksee mutta en ole huomannut kysyä tuliko siitä mitään.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Wespa sanoi:
Painemittari näyttää nollaa koska tyhjennys-yhde ulkoyksikön alaosassa on auki, en uskaltanut sulkea sitä yöksi kun paine nousi koko ajan. Eli kylmäaineko nyt sitten karkasi atmosfääriin? :mad:
Juu niin siinä on nyt käynyt. Nyt siellä on ainakin (ilman)kosteutta reippaasti linjoissa ja kompurassa. Levari ja kuivain menee ainakin vaihtoon, kompressori??

Riku84 sanoi:
Musta eristetty kantikas mihin menee 2 pienempää putkea (kylmäaine) ja 2 isompaa (vesilinja).
Fujitsu taisi käyttää koaksiaali vaihdinta => todennäköisesti lämmönvaihdin on sylinterin mallinen tässä tapuksessa Mutta eipäs ollutkaan sittenkään. :cool:

http://lampopumput.info/foorumi/index.php?action=dlattach;topic=9582.0;attach=16108

Sisäyksiköllisessä mallissa on ainakin tämän mallinen lämmönvaihdin. Monoblock??


Tämän mukaan Monoblockeissa onkin levari. Se levarin pitäisi löytyä jostain läheltä niitä vesiyhteitä. Tuo aiemmin kuvissa ollut (jäätynyt?) musta ei kylläkään ollut levari. :)
 

burmanm

Vakionaama
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Wespa sanoi:
Tuo musta jäässä oleva mötikkäkö nyt sitten on lämmönvaihdin (pahoittelut että kuvat ovat laatua peruna)?
Ei, se on siinä vesipumpun lähellä oleva eristetty suorakulmion muotoinen vehje (siinä on eriste ympärillä). Installation instruction sivulla 5, kohta 2 (Brazed plate heat exchanger).
 

Riku84

Aktiivinen jäsen
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Panasonikis oli ihan alfalavalin levylämmönvaihdin joka paukahti.

Atlantickis on tuo oma kehittelemä vaihdinsysteemi mikä ei tukkiudu eikä pääse jäätymään vaikka vesikierto lakkasi sulatuksen alussa.

Tuossa technibelis näyttääs olevan levyvaihdin.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Wespa sanoi:
Tyhjäsin koko latauskierron ja ulkoyksikön, sulut ovat kiinni. Laitos ei antanut mitään vikailmoitusta ainakaan kovin ajoissa, kaikki tuntui toimivan ihan normaalisti ennen kuin oli jo liian myöhäistä. Painemittari näyttää nollaa koska tyhjennys-yhde ulkoyksikön alaosassa on auki, en uskaltanut sulkea sitä yöksi kun paine nousi koko ajan. Eli kylmäaineko nyt sitten karkasi atmosfääriin? :mad:
voi olla että kompura on säästynyt jos paineet on pikkuhiljaa vuotaneet.
 

burmanm

Vakionaama
Vs: VILP nro2 Technibel PHRIB 10

Ja tärkein, otithan jo yhteyttä ranskalaiseen? Nyt pääsee sitten testaa kuluttajakaupan vastuun..
 
Ylös Bottom